شستن فرش در خانه بهتر است یا قالیشویی |بررسی مزایا و معایب هرکدام

شستن فرش در خانه بهتر است یا قالیشویی

فرش‌ها از اجزای حیاتی دکوراسیون منزل هستند که نقش مهمی در زیبایی و جذابیت فضا ایفا می‌کنند. با توجه به استفاده مداوم از آن‌ها، فرش‌ها به راحتی آلوده شده و نیاز به تمیز کردن دارند. شستشوی فرش، به‌ویژه فرش‌های دستباف، کار حساسی است که در گذشته به روش‌های سنتی انجام می‌شد، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و خدمات قالیشویی، این فرایند سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر شده است. حالا سوال اینجاست که شستن فرش در خانه بهتر است یا قالیشویی؟ انتخاب روش شستشو، سنتی یا مکانیزه، به عوامل مختلفی بستگی دارد و هر کدام مزایا و معایب خود را دارند که در ادامه این مقاله از فروشگاه فرش مشهد، بررسی می‌شود.

شستن فرش در خانه

مزایا و معایب شستن فرش در خانه

مزایا

  • شما کنترل کامل‌تری بر فرآیند شست‌وشو خواهید داشت و می‌توانید مواد شوینده‌ای را که می‌خواهید استفاده کنید، انتخاب کنید.
  • شست‌وشوی فرش ماشینی در خانه هزینه کمتری دارد و به‌طور کلی گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر به شمار می‌رود.

معایب

  • شست‌وشوی فرش در خانه از نظر فیزیکی ممکن است بسیار خسته‌کننده باشد و نیاز به انرژی زیادی دارد.
  • این فرآیند زمان‌بر است، به‌ویژه اگر فرش‌ها بزرگ باشند یا فرش آشپزخانه باشد.
  • ممکن است خطر آسیب دیدن فرش در حین شست‌وشو وجود داشته باشد، مخصوصاً اگر از روش‌های نادرست استفاده شود.

مطالعه بیشتر: بهترین روش‌های تمیز کردن فرش بدون شستن در خانه

شست‌وشوی فرش در قالیشویی

مزایا و معایب شست‌وشوی فرش در قالیشویی

مزایا:

  • قالیشویی‌ها با بهره‌گیری از ماشین آلات پیشرفته قالیشویی و نیروهای متخصص، فرش‌ها را با کیفیت بالاتری شست‌وشو می‌دهند.
  • استفاده از مواد شوینده‌ی مناسب و روش‌های استاندارد در قالیشویی‌ها به حفظ سلامت و افزایش طول عمر فرش کمک می‌کند.

معایب:

  • هزینه شست‌وشو در قالیشویی معمولاً بیشتر از شستن فرش در منزل است.
  • امکان نظارت مستقیم بر فرآیند شست‌وشو یا نوع مواد شوینده برای مشتری کمتر است.

اگر فرش شما ارزشمند و حساس است و نگران آسیب دیدن آن هستید، سپردن آن به یک قالیشویی معتبر می‌تواند بهترین گزینه باشد تا از هرگونه آسیب احتمالی جلوگیری شود.

مقایسه شست‌وشوی فرش در منزل و قالیشویی

در نگاه اول شاید شستن فرش در خانه با استفاده از بخارشوی، شامپو فرش، روش‌های سنتی یا سایر مواد تمیزکننده ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر به نظر برسد. اما واقعیت این است که شست‌وشوی فرش در قالیشویی‌های معتبر، هم از نظر کیفیت نهایی و هم از لحاظ صرفه‌جویی در زمان و انرژی، انتخابی هوشمندانه‌تر است. برای درک بهتر تفاوت این دو روش و دلایل برتری قالیشویی، پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مطلب را با دقت دنبال کنید.

مقایسه شست‌وشوی فرش در منزل و قالیشویی

1-شست‌وشوی عمیق

اگرچه امروزه به‌دلیل متراژ کوچک خانه‌ها و کمبود آب، شستن فرش در خانه با استفاده از بخارشوی یا شامپو فرش ممکن است، باید به یاد داشته باشید که این روش‌ها نمی‌توانند به‌طور کامل و عمیق بافت فرش را تمیز کنند. در واقع، بخارشوی یا شامپو فرش تنها قادر به تمیز کردن سطح رویی فرش هستند و عمق بافت آن را پاک نمی‌کنند.

2-خشک‌کردن

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها هنگام شست‌وشوی فرش در خانه، خشک‌کردن آن است. اگر فرش به‌درستی خشک نشود، ممکن است زرد شده و بوی ناخوشایندی بگیرد. فرش‌هایی که در خانه شسته می‌شوند معمولاً به زمانی بین 12 تا 48 ساعت برای خشک شدن نیاز دارند. در این مدت، برای جلوگیری از آسیب به فرش و برای بهترین نتیجه، بهتر است هیچ‌کس روی فرش تازه شسته شده ننشیند یا روی آن راه نرود. بنابراین، این نکته را در هنگام شست‌وشو در خانه مدنظر قرار دهید.

مطالعه بیشتر: نحوه پیشگیری از زرد شدن فرش بعد از شستن| راهنمای کامل

3-قدرت پاک‌کنندگی

شستن فرش در خانه معمولاً برای فرش‌هایی با لکه‌های کوچک و آلودگی‌های سطحی مناسب است. توجه داشته باشید که بخارشوی یا شامپو فرش نمی‌توانند لکه‌های بزرگ یا عمیق را از بین ببرند. برای تمیز کردن لکه‌های جدی‌تر، بهتر است از خدمات قالیشویی استفاده کنید.

4-میزان آب مصرفی

اگر نگران کمبود آب هستید و به‌دنبال صرفه‌جویی در مصرف این منبع ارزشمند برای نسل‌های آینده می‌باشید، باید بگوییم که شستن فرش در خانه با استفاده از بخارشو و شامپو فرش گام بزرگی در راستای حفظ منابع آب است. چراکه این روش‌ها مصرف آب را به حداقل می‌رسانند و در مقایسه با شست‌وشوی فرش در قالیشویی، میزان آب مصرفی بسیار پایین‌تر است.

با توجه به موارد گفته‌شده، برای کمک به شما در انتخاب بهتر، تصمیم گرفتیم تفاوت‌های شستن فرش در خانه و قالیشویی را به‌طور مختصر در یک جدول گردآوری کنیم. این جدول به شما کمک می‌کند تا با دیدی واضح‌تر و آگاهانه‌تر انتخاب کنید.

عنوان شستن فرش در خانه شستن فرش در قالیشویی
کاهش مصرف آب و برق بله خیر
توان پاک‌کنندگی بالا سطحی عمیق
رطوبت باقی‌مانده پس از شست‌وشو زیاد کم
احتمال زرد شدن بعد از شست‌وشو متوسط کاهش احتمال زردی با خشک کردن اصولی
کیفیت بالای شست‌وشو کم بالا
دوام اثر شست‌وشو کم بالا
میزان آسیب به تار و پود فرش متوسط کم
هزینه نهایی شست‌وشو متوسط بالا

هر چند وقت یک‌بار باید فرش‌هایمان را بشوییم؟

فرش‌ها به اندازه اجاق گاز یا کف آشپزخانه نیاز به نظافت دائمی ندارند، اما این به معنی نادیده گرفتن آنها نیست. حتی اگر هر روز فرش‌ها را جارو بزنید، بهتر است هر ۱۸ ماه یک‌بار آنها را شسته و تمیز کنید تا عمرشان بیشتر شود.

شستشوی فرش نه تنها به افزایش طول عمر آنها کمک می‌کند، بلکه باعث از بین رفتن آلودگی‌هایی می‌شود که می‌توانند باعث بروز مشکلاتی مثل آلرژی شوند.

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند خودشان فرش‌ها را بشویند تا هزینه‌ها را کاهش دهند، اما باید بدانید که این روش معمولاً وقت‌گیر است و اگر درست انجام نشود، ممکن است فرش‌ها آسیب ببینند. در این صورت، هزینه‌هایی که برای تعمیر آنها پرداخت می‌کنید، بیشتر از هزینه شستشوی فرش در قالیشویی خواهد بود.

مطالعه بیشتر: فرش ضد حساسیت چیست؟ بررسی ویژگی‌ها و مزایا

نکات مهم برای شستن فرش در خانه

اگر تصمیم دارید خودتان فرش‌ها را شسته و تمیز کنید، باید چند نکته را در نظر داشته باشید:

  • از شامپو فرش‌های مناسب و استاندارد استفاده کنید.
  • مواد شوینده را به اندازه کافی و نه زیاد روی فرش بزنید.
  • فرش‌ها را خیلی خیس نکنید.
  • از قرار دادن لوازم دیگر روی فرش‌های خیس خودداری کنید.
  • اگر فرش‌ها را بیش از حد خیس کنید یا مواد شوینده زیادی استفاده کنید، هنگام شستشو ممکن است این مواد به طور کامل از فرش خارج نشوند و به بافت آن آسیب برسانند.

جمع‌بندی

اگر هنوز بین شستن فرش در خانه و قالیشویی شک دارید، بهتر است دوباره همه جوانب مختلف این دو روش را بررسی کنید. مسائلی مثل قدرت پاک‌کنندگی، دوام و قیمت هر یک از این روش‌ها را در نظر بگیرید. در واقع، هر کدام از این دو روش مزایا و معایب خاص خود را دارند و مقایسه دقیق آن‌ها نیاز به بررسی بیشتری دارد. اما اگر به دنبال خرید فرش ماشینی با کیفیت هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً به صفحه فرش ما سر بزنید. خوشحال می‌شویم نظرات شما را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست محتوا

آخرین مقالات